Ligier Elektrisch

De vraag naar een elektrische brommobiel van Ligier is al tijden één van de meest gestelde vragen onder onze klanten. Want veel mensen willen op termijn de overstap gaan maken naar de elektrische 45 km auto maar wel in hun merk Ligier of Microcar.

Vanuit Frankrijk is er begin 2021 een update gekomen betreft het elektrische programma van de Ligiergroup. Zij gaan zo’n 20 miljoen euro investeren in het ontwikkelen van een elektrische brommobiel met uiteraard een grotere actieradius dan concurrent Aixam.

Wanneer kunnen we de elektrische Ligier verwachten?

Als we de CEO van de Ligiergroup mogen geloven (Mr. François Ligier) zullen de eerste elektrische voertuigen op z’n vroegst in 2022 van de band rollen. Houd tot die tijd onze site in de gaten met alle laatste nieuwtjes en updates over het elektrische programma van Ligier en Microcar.

Wat verwacht Bebro van deze ontwikkeling?

Als officieel Ligier dealer is Bebro erg benieuwd naar de ontwikkelingen. Want ook de toekomst van de brommobiel is elektrisch. Bij de huidige aanbieder van de elektrische brommobiel (Aixam) zien we echter dat de beloofde actieradius niet gehaald wordt.

Wat wij hopen is dat áls Ligier met een elektrisch voertuig de markt op komt, deze ook kwalitatief een stuk sterker is dan z’n concurrent. Dat betekent een hoge actieradius en een korte laadtijd. In dat opzicht is het misschien geen gek idee geweest om een aantal jaren te wachten nu de ontwikkelingen steeds verder gaan.

Bezoekadres